Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-01-2022 13:12

Συμμετοχή του Βουλευτή κ. Κ. Ευσταθίου σε συζήτηση στην ολομέλεια της ΚΣΣΕ

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου συμμετείχε σήμερα σε συζήτηση στην ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, όσον αφορά στη χρηστή διακυβέρνηση του ποδοσφαίρου. 

Ο κ. Ευσταθίου επισήμανε ότι οι αθλητικές διοργανώσεις εξελίσσονται σε τεράστιες επιχειρήσεις οι οποίες συνδέονται στενά με βιομηχανίες και εταιρείες ψυχαγωγίας, ενώ σημείωσε τη σημαντική συνεισφορά κυρίαρχων αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, στην παγκόσμια οικονομία.Υπογράμμισε δε τη σημασία της κοινής ευθύνης για προάσπιση του αθλητικού ήθους και των βασικών αξιών της ισότητας, της ομαδικότητας, της κοινωνικής ένταξης και του σεβασμού. Όλοι είναι ίσοι στον αθλητισμό, τόνισε, και όλοι πρέπει να έχουν την ίδια ευκαιρία να συμμετέχουν και να αγωνίζονται.

Ο Κύπριος βουλευτής ανέφερε ότι τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης πρέπει να προτάξουν την καταπολέμηση της διαφθοράς και να προωθήσουν τη διαφάνεια και τη χρηστή διακυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού. Στις περιπτώσεις μεγάλων αθλητικών γεγονότων, πρόσθεσε, οι διοργανώτριες χώρες πρέπει να ακολουθούν θεσμοθετημένους  κανόνες και πρότυπα.

Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κάλυψη αθλητικών διοργανώσεων από τα ΜΜΕ, ο κ. Ευσταθίου υπογράμμισε τη σημασία διαφύλαξης της ανεξαρτησίας των ΜΜΕ και αποσύνδεσής τους από οποιεσδήποτε χορηγίες. Τόνισε ακόμα ότι τα ΜΜΕ καθίστανται υπόλογοι όσον αφορά στη διαμόρφωση της ηθικής συμπεριφοράς όλων των εμπλεκομένων φορέων.

Αναφορικά με τα μέτρα ανάκαμψης από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19, ο Κύπριος βουλευτής επισήμανε, ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη στήριξη τοπικών συλλόγων και δημόσιων αθλητικών φορέων και τα σχετικά επιδόματα να στοχεύουν πρώτιστα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τις πολυπολιτισμικές κοινότητες και τις μικρές μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις.  Ο κ. Ευσταθίου τόνισε, τέλος, ότι η κοινωνική ένταξη και οι ίσες ευκαιρίες πρέπει να αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των μηχανισμών ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, με στόχο τη σωματική και ψυχική υγεία και την ευημερία όλων των πολιτών.

ΕΧ/IK