Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

28-01-2022 10:42

Ομιλία του βουλευτή κ. Κωστή Ευσταθίου στις εργασίες του Πρώτου Μέρους της Συνόδου 2022 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ολοκληρώνονται σήμερα, 28 Ιανουαρίου 2022, οι εργασίες του Πρώτου Μέρους της Συνόδου 2022 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο βουλευτής κ. Κωστής Ευσταθίου κατέθεσε ομιλία στα πλαίσια συζήτησης που διεξήχθη χθες στην Ολομέλεια της Συνέλευσης, με θέμα το Παρατηρητήριο του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διδασκαλία της Ιστορίας.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε ότι σκοπός της δημιουργίας του Παρατηρητηρίου είναι η συλλογή πληροφοριών και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, μεταξύ των μετεχόντων κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς και η προώθηση επιστημονικών συνεργιών στον τομέα της διδασκαλίας της ιστορίας. Η ανταλλαγή μεθοδολογιών διδασκαλίας μέσω του Παρατηρητηρίου και η προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας στον ευαίσθητο αυτό τομέα ενισχύει την κοινωνική συνοχή, ειδικά προς όφελος των νέων γενιών, συμπλήρωσε.

Ο κ. Ευσταθίου ανέφερε, εξάλλου, ότι το Παρατηρητήριο μπορεί να καταστεί χρήσιμο εργαλείο ενάντια στη διδασκαλία ιστορικών ανακριβειών και επισφαλών αφηγήσεων, ως απόρροια προκατειλημμένων και μονοδιάστατων απόψεων ή προπαγάνδας. Η πρόκληση, τόνισε ο Κύπριος βουλευτής, συνίσταται στην πρόσθετη αξία που προκύπτει από τη γνώση της ιστορίας. Υπογράμμισε, τέλος, τη σημασία προσχώρησης περισσότερων κρατών μελών του Οργανισμού στη Διευρυμένη Μερική Συμφωνία που θεσπίζει το Παρατηρητήριο για τη Διδασκαλία της Ιστορίας, ώστε να αντιμετωπιστούν από κοινού οι προκλήσεις στη διδασκαλία της ιστορίας και να επωφεληθούν όλα τα συμβαλλόμενα μέρη από συναφή συνέργειες και δραστηριότητες του θα αναπτυχθούν δια της συμμετοχής τους στο Παρατηρητήριο.

(ΜΓ/ΕΧΡ)