Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

06-02-2019 09:50

Ο Πρόεδρος της Βουλής θα συμμετάσχει σε Συνάντηση για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, στη Γενεύη

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης αναχωρεί αύριο Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου (ώρα 10.40) για τη Γενεύη, όπου θα συμμετάσχει, στις 8 και 9 Φεβρουαρίου 2019, σε Προπαρασκευαστική Συνάντηση για την 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί το 2020. Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής κ. Σωκράτης Σωκράτους και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’ κα Αυγούστα Χρίστου.

Στη Συνάντηση, θα συμμετάσχουν Πρόεδροι Κοινοβουλίων από δεκαπέντε και πλέον χώρες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν κυρίως θέματα που θα περιληφθούν στην ημερήσια διάταξη της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων 2020. Οι Διασκέψεις αυτές πραγματοποιούνται ανά πενταετία και διοργανώνονται σε στενή συνεργασία με τον ΟΗΕ, στοχεύοντας στην ενίσχυση της κοινοβουλευτικής διάστασης του Οργανισμού και τη γεφύρωση του ελλείμματος δημοκρατίας στις διεθνείς σχέσεις.

Ο Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου, προς Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2019.

(ΜΓ)