Cookies management by TermsFeed Cookie Consent
Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοινωθέντα

26-02-2018 11:58

Χαιρετισμός Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ στην παρουσίαση του προγράμματος ανακύκλωσης αλουμινίου του Κέντρου ΑΜΕΑ «Άγιος Λάζαρος»

Ο σύγχρονος εθελοντισμός καλύπτει όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Σήμερα λειτουργούν εκατοντάδες εθελοντικά προγράμματα και δράσεις, με την δραστηριοποίηση χιλιάδων εθελοντών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, και συμβάλλοντας στον εκσυγχρονισμό του κράτους και της κοινωνίας.

Σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες ο εθελοντισμός και η συμβολή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων είναι σημαντικός βραχίονας του κράτους. Είμαστε περήφανοι για το εθελοντικό κίνημα και τους εθελοντές μας οι οποίοι με ανιδιοτέλεια, θυσιάζοντας προσωπικό χρόνο, προσφέρουν καθημερινά στους συνανθρώπους μας, αλλά και στην κοινωνία γενικότερα, σημαντικές υπηρεσίες.

Για αυτό το λόγο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διόρισε Επίτροπο Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων το 2013, με αποστολή την προώθηση και εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη και εκσυγχρονισμό του εθελοντικού κινήματος, αναβάθμιση του ρόλου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και ενθάρρυνση της ενεργούς πολιτότητας με έμφαση στη νέα γενιά. Σκοπός μας είναι μαζί, κοινωνία των πολιτών και Πολιτεία, να μεγιστοποιήσουμε όλοι τις προσπάθειες μας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.

Έχουμε προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό νομοθεσιών, με την εφαρμογή εργαλείων αλλά και δημιουργία υποδομών, με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου οι οποίες ενδυναμώνουν τις πολιτικές μας, δημιουργώντας ένα ευνοϊκό περιβάλλον, κατατάσσοντας την Κύπρο ως μια από τις λίγες χώρες οι οποίες έχουν ένα τα πιο σύγχρονα πλαίσια πολιτικών στον τομέα της κοινωνίας των πολιτών.

Ένα παράδειγμα του σημαντικού ρόλου των ΜΚΟ είναι και το Κέντρο για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες «Άγιος Λάζαρος», ένα κέντρο το οποίο στον τομέα της στήριξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες, και της κοινωνικής τους ένταξης, συμβάλει αποτελεσματικά στο να παρέχεται η ποιότητα ζωής των ατόμων αυτών, πάντα φυσικά με την συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι να δίνουμε την ευκαιρία στα άτομα αυτά να αναπτύσσουν πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλουν και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, αλλά και τους εθελοντές για το ανεκτίμητο έργο σας. Η προσφορά σας κάνει την κοινωνία μας καλύτερη και δίνετε ένα καλό παράδειγμα στη νέα γενιά να συμβάλει σε ένα τομέα που όλοι έχουμε να κερδίσουμε.

Σας ευχαριστώ
---------------------------

ΑΧ/ΕΙ